Kirkkoprojekti

2017.09. Havainnekuva senioritalosta ja kirkosta sisäpihalta katsottuna. Kuva Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy..jpg

Seinäjoen vapaaseurakunta rakentaa uudet kirkkotilat. Kirkko on kahdessa kerroksessa ja sisältää muun muassa kirkkosalin, monitoimisalin sekä ruokasalin. Kirkko sijoittuu Uppaan Kivistöntien ja Koulukadun kulmaukseen.

Kristillisen päiväkoti Suvikellon asettuminen uuden kirkkorakennuksen yhteyteen on sekä seurakunnan lapsityön perinteiden että tulevaisuuden kannalta upea asia. Seurakunta on järjestänyt muun muassa 1990-luvulla laajaa päiväkerhotoimintaa usealle ikäryhmälle viikoittain. Toisena esimerkkinä Sarka-Versot partiomme täytti 2017 vuonna 25 vuotta ja on niin ikään toiminut lasten ja nuorten parhaaksi.

Suvikello on kristilliseltä arvopohjalta toimiva ja tavoitteelliseen musiikkikasvatukseen erikoistunut yksityinen päiväkoti 1-6-vuotiaille. Suvikelloa, joka on aloittanut toimintansa vuonna 1997, ylläpitää kannatusyhdistys Krase ry. Yhteiskristillisen Suvikellon maukas puoli on omassa keittiössä valmistettu kotiruoka.

Suvikello saa lisää toimintamahdollisuuksia uusissa tiloissaan Seinäjoen vapaaseurakunnan yhteydessä. Tästä on höytyä niin musiikkikasvatukseen, liikuntaan kuin toiminnan laajentamiseen. Päiväkodin käytettävissä on monitoimisali, jossa voi järjestää esimerkiksi juhlia, musiikkiesityksiä ja sisäliikuntaa. Merkittävä lisä on päiväkodin laajeneminen yksiryhmäisestä kolmeen ryhmään.

Kirkon ja päiväkodin kokonaisuuden kruunaa samalle tontille rakennettava 6-kerroksinen as oy Seinäjoen Kirkonkulma.  Kirkonkulman suunnittelussa on huomioitu muun muassa esteettömyys liikkumisen suhteen, jotta kulkeminen apuvälineiden tai pyörätuolin kanssa on mahdollista. Kirkonkulman ja kirkon rakentamisessa sovelletaan ”terve talo” –periaatetta.

Kirkonkulmasta on helppo osallistua seurakunnan toimintaan ja päiväkodin leikkipiha on aivan Kirkonkulman vieressä, joten asukkaiden mieli pysyy virkeänä. Päiväkoti Suvikello voi mahdollisesti järjestää asukkaille musiikkiesityksiä ja seurakunta puolestaan toimintaa, vaikkapa seniorijumppaa monitoimisalissa. Seurakunnan tiloihin rakennettavaa suurta keittiötä voi hyödyntää muun muassa senioreiden ruokapalveluun. Uudet vapaaseurakunnan tilat Kirkonkulmineen avaavat seurakunnan palvelutyön laajenemiselle Seinäjoen kaupungin parhaaksi huikeat näköalat.

Seinäjoen vapaakirkko havainnekuva 2. Kuva Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta.Kuvat havainnollisia.

Lujatalo rakentaa uuden kirkon kokonaisuuden. Tässä linkki Lujatalon uutiseen.
Tässä linkki as oy Seinäjoen Kirkonkulman tietoihin Kotijoukkueen sivuille!

Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella asuvat voivat lahjoittaa kirkkoprojektiin alla olevilla tiedoilla:

Rahankeräysluvan saaja: Seinäjoen vapaaseurakunta (0182407-9)
Rahankeräysluvan myöntänyt viranomainen:
Pohjanmaan Poliisi
Luvan numero:
RA/2017/1081
Myöntämisajankohta:
31.10.2017
Keräyksen toimeenpanoaika ja –alue:
1.11.2017-31.10.2019 Pohjanmaan poliisilaitoksen alue (Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa)
Kerättävien varojen käyttötarkoitus:
Uuden kirkon rakentamiskustannukset