Kirkkoprojekti

2017.09. Havainnekuva senioritalosta ja kirkosta sisäpihalta katsottuna. Kuva Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy..jpg

Seinäjoen vapaaseurakunta rakentaa uudet kirkkotilat. Kirkko on kahdessa kerroksessa ja sisältää muun muassa kirkkosalin, monitoimisalin sekä ruokasalin. Kirkko sijoittuu Uppaan Kivistöntien ja Koulukadun kulmaukseen.

Kristillisen päiväkoti Suvikellon asettuminen uuden kirkkorakennuksen yhteyteen on sekä seurakunnan lapsityön perinteiden että tulevaisuuden kannalta upea asia. Seurakunta on järjestänyt muun muassa 1990-luvulla laajaa päiväkerhotoimintaa usealle ikäryhmälle viikoittain. Toisena esimerkkinä Sarka-Versot partiomme täytti tänä vuonna 25 vuotta ja on niin ikään toiminut lasten ja nuorten parhaaksi.

Suvikello on kristilliseltä arvopohjalta toimiva ja tavoitteelliseen musiikkikasvatukseen erikoistunut yksityinen päiväkoti 1-6-vuotiaille. Suvikelloa, joka on aloittanut toimintansa vuonna 1997, ylläpitää kannatusyhdistys Krase ry. Yhteiskristillisen Suvikellon maukas puoli on omassa keittiössä valmistettu kotiruoka.

Suvikello saa lisää toimintamahdollisuuksia uusissa tiloissaan Seinäjoen vapaaseurakunnan yhteydessä. Tästä on höytyä niin musiikkikasvatukseen, liikuntaan kuin toiminnan laajentamiseen. Päiväkodin käytettävissä on monitoimisali, jossa voi järjestää esimerkiksi juhlia, musiikkiesityksiä ja sisäliikuntaa. Merkittävä lisä on päiväkodin laajeneminen yksiryhmäisestä kolmeen ryhmään.

Kirkon ja päiväkodin kokonaisuuden kruunaa samalle tontille rakennettava 6-kerroksinen senioritalo, joka on nimensä mukaisesti suunniteltu erityisesti ikäihmisten tarpeet huomioiden.  Senioritalon suunnittelussa on huomioitu muun muassa esteettömyys liikkumisen suhteen, jotta kulkeminen apuvälineiden tai pyörätuolin kanssa on mahdollista. Senioritalon ja kirkon rakentamisessa sovelletaan ”terve talo” –periaatetta.

Senioritalosta on helppo osallistua seurakunnan toimintaan ja päiväkodin leikkipiha on aivan senioritalon vieressä, joten senioriasukkaiden mieli pysyy virkeänä. Päiväkoti Suvikello voi mahdollisesti järjestää senioreille musiikkiesityksiä ja seurakunta puolestaan toimintaa, vaikkapa seniorijumppaa monitoimisalissa. Seurakunnan tiloihin rakennettavaa suurta keittiötä voi hyödyntää muun muassa senioreiden ruokapalveluun. Uudet vapaaseurakunnan tilat senioritaloineen avaavat seurakunnan palvelutyön laajenemiselle Seinäjoen kaupungin parhaaksi huikeat näköalat.

Seinäjoen vapaakirkko havainnekuva 2. Kuva Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta.Kuvat havainnollisia.

Lujatalo rakentaa uuden kirkon kokonaisuuden. Tässä linkki Lujatalon uutiseen.