Lapset

Tervetuloa mukaan lastentoimintaan!
Voit seurata meitä
File:Facebook icon.svg - Wikimedia CommonsSeinäjoenvapaaseurakunta
Stunning-Instagram-Logo-Vector-Free-Download-43-For-New-Logo-with-Instagram- Logo-Vector-Free-Download | sjkvapiskids

Meillä on lapsityön whatsapp-ryhmä (perhekerholla on omansa), johon lähetetään ajankohtaista tietoa lapsityöntoiminnasta. Voit olla Aina-Leena Koivusaloon yhteydessä, mikäli haluat liittyä ryhmään. Myös muita lapsi-, varhaisnuorten- ja perhetyön asioita voit tiedustella Aina-Leenalta:

040 9337177, aina-leena.koivusalo@svk.fi

LASTENLEIRI 14.-17.7. Lisätietoa: seinajoenvapaaseurakunta.com/lastenleiri/

Vaikka kesään onkin vielä matkaa, voi olla, että jotakuta jo murehduttaa, kuinka sovittaa työt ja koululaisten lomanvietto yhteen. Ehkä voimme olla avuksi: kesäkuun aikana Seinäjoen vapaaseurakunta tarjoaa eskarinsa päättäville ma 30.5. alkaen, ja koulujen kesäloman alettua koululaisille ma 6.6. alkaen kesäpuuhaa arkisin klo 10-15.
Kesäpuuha-kerho järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2021, ja kerho tarjosi paljon iloista ja mielekästä yhdessä oloa ja tekemistä. Kerhossa syödään yhdessä lämmin ruoka ja iltapäivällä on tarjolla välipalaa. Ruuasta perimme pienen maksun (Alustava hinnoittelu: 4-5 päivää/vko 3€/päivä, 3 päivää/vko 10€, 1-2 päivää/vko 4€/päivä).
Voit alustavasti ilmoittaa lapsesi mukaan kerhoon tästä linkistä: https://forms.gle/dMqsvBfvri6mtrPG8. Ilmoittautuminen on suuntaa-antava, ei sitova. Tarkemmat ilmoittautumiset tehdään lähempänä kesää suoraan lapsityönohjaajalle. Jos haluat lisätietoa, voit olla yhteydessä Aina-Leenaan (040 9337177, aina-leena.koivusalo@svk.fi). Viime vuoden kesäkerhosta löytyy kuvia instagramista #vapiksenkesäkerho.

Valkean Perhemuskari ”Lauluja talvesta”
Muskaribändissä: Aina-Leena Koivusalo ja Päivi Pesonen (Laulu ja juonto),
Anssi Koivusalo (Kitara), Mika Roine (Rummut) ja Heikki Sorvari (Basso)

Lauluvartti ”Talvesta”

Aina-Leena Koivusalo

Valkean perhemuskari ”Lauluja ystävyydestä”
Mukana bändissä: Aina-Leena Koivusalo, Päivi Pesonen, Tuija Perälä,
Anssi Koivusalo, Heikki Sorvari ja Mika Roine

Valkean perhemuskari ”Lauluja ammateista”
Mukana bändissä: Aina-Leena Koivusalo, Päivi Pesonen, Tuija Perälä

Lauluvartti ”Keväästä ja pääsiäisestä”

Aina-Leena Koivusalo

Partiolippukunta Sarka-Versot talviretkellä 13.3.2022! Lippukunnan talviyöretkeä jouduttiin siirtämään monien koronatartuntojen vuoksi, ja se muuttui lopulta päiväretkeksi, mutta mikäs siinä, kun saimme su 13.3. upeaa retkipäivää aurinkoisessa säässä! Kevät on selvästi jo ihan nurkan takana. Retki toteutettiin Lapualla, Kontolanmäellä, ja vahvuus oli 21 lasta ja aikuista.

Päivän teemoina oli iglun rakentaminen, panda-kädentaito ja esteradan rakentaminen sekä siinä kisailu. Iglun palikoita varten oli etukäteen väsätty hienot muotit, mutta lumen koostumus ei ollut tällä hetkellä kovin otollista rakennuspuuhiin. Ensi talveksi jäi kytemään kunnon kokoisen iglun tekeminen ja siinä yöpyminen. Kädentaitona saimme tehdä panda-aiheisen seinäkoukun, ja tehtävän parissa nähtiinkin runsaasti onnistumisen iloa!  Samoin esteradalla, jonka rakentamiseen osallistuttiin koko porukalla sudenpentujen liikunta-jäljen tehtävän toteuttamiseksi. Aikaennätysten tekemisestä tällä radalla ei sitten meinannut tulla loppua lainkaan. Niin hauskaa se oli!

Retkellä tietysti aina syödään hyvin! Tuomo, lippukunnanjohtaja, oli kokannut lounaaksi jauhalihakeittoa ja Riikka jälkkäriksi herkullista marjapiirakkaa. Katja taikoi pöytään vielä tikkupullataikinan, mikä teki hyvin kauppansa viimeistä hippua myöten!

Olihan meillä toki retkellä juhlan aihettakin, kun Riikka antoi partiolupauksen ja sai oman verso-huivin kaulaansa. Tervetuloa virallisesti meidän partiolaisten joukkoon! Riikka pohdiskeli retken aloituksessa ensimmäistä partioihannetta, joka on ”kunnioittaa toista ihmistä”. Hän oli kokenut, että näin meidän lippukunnassa monin tavoin toimitaan ja jatkossa hänkin haluaa olla viemässä samaa eteenpäin. On tärkeää opetella toimimaan yhdessä toinen toistemme hyväksi!

Yhteisestä talvipäivästämme jäi retkireppuun iloinen ja kiitollinen mieli! Ja toivottavasti sydämiimme jäi soimaan myös evääksi jaettu ”korvamato” eli virren 397 ensimmäinen säkeistö:

Kun on turva Jumalassa,
turvassa on paremmassa
kuin on tähti taivahalla,
lintu emon siiven alla.

Partioterveisin Terhi

Partiotyön  ja varhaisnuorten jutut löytyvät omilta sivuiltaan.